日立冷氣大贈送 贊助
2021-04-03 09:04:09Ethan~

2/4/2021


今個復活節假期終於正式開始,而今次五日假期亦已經全數約到爆滿喇~!!
每日基本上都有約唔同朋友見面聚會,當中亦會抽時間陪下家人同做自己野~?!

至於今日下午忙完自己要拎車事宜之後,夜晚就係同阿仔及新抱仔一齊見面~!!
趁住佢地兩個今晚都有時間,所以我地都特意開左今晚做我首個打頭陣節目呀~!!

約左阿仔5:20PM左右o黎接左我先,及後我地就落去元朗到拎返今晚訂左o既晚餐~!!
事因新抱仔早前已經落左單買好左壽司啦,所以我地就開車落去拎埋返屋企到食~!!

今晚就梗係邊食邊傾左唔少話題啦,首先就係講下近日工作方面同生活方面事宜呀~!!
及後就提及下關於家族方面成員o既事情,中間都要帶出下點解會有往年o既經歷嚕~?!
事因今時今日o既種種改變都唔係一時三刻,做人其實都要學識去反思一下自己~?!

事關今早凌晨時間,司欣先講我知話佢同Phoebe佢地夾好左又去Staycation呀~!!
但無奈我呢五日都已經約好左唔同人,根本就唔可能咁樣突然改走人地攝兩日出o黎~?!
而呢個問題今次都有同阿仔佢地再去傾下啦,到底約人係咪真係成日都要咁突發呢~?!
以往我都會再去衡量下係咪應該要攝快期,但經過左之前單野之後就取消左呢個做法~!!

其實就住好多做人處事之道方面,我地都有一一咁去傾下唔同o既情況同埋做法啦~?!
畢竟每個人經歷都係好唔同,同時都可以藉住唔同事件去做一個參考及分析嚕~!!

至於感情線方面就係擺到最後一轉要傾,雖然我曾經都有好多女性埋過下身啦~?!
但往往都因為唔同問題而一一被我拒絕左,而阿仔佢地就叫我今次再觀察下先嚕~!!